Home » Artiklar » Bollen är inte alltid rund.

Bollen är inte alltid rund.

Vad är det för något som har gjort att tv-spel har fått en så dålig stämpel över sig? Att det är något dåligt som man i vissa kretsar nästan skäms över att berätta att det är det jag sysslar med. Jag vet massor av människor i min omgivning som har otroligt svårt att acceptera att en kille som jag på 30+ sitter hemma om kvällarna och spelar tv-spel. När man sedan även är förälder så kan det tyckas ännu mer konstigt.

När man berättar för folk att mitt största intresse här i livet är tv-spel och att jag spelar i stort sett varje kväll så lägger dom flesta huvudet på sned och tittar lite konstigt på en. Som om jag nyss berättat att jag led av dödlig sjukdom. De flesta verkar tycka att tv-spel ska inte en vuxen kille hålla på med utan det är saker som barn sysslar med. Vilket gör mig mycket konfunderad.


Man hör gång på gång föräldrar som tjatar på sina barn att de ska sluta spela tv-spel och gå ut och leka utomhus, sparka boll eller något liknande istället. Vänta nu! Sa dom inte nyss att tv-spel var något för barn. Har dom plötsligt ändrat sig? I sådant fall, vem är då tv-spelen till för?

Kan det kanske helt enkelt vara som så att vi föräldrar utifrån våra egna intressen styr våra barn. Vi vill att dom ska vara duktiga, men kanske helst på något som vi själva kan eller vet någonting om. Är det möjligtvis därför tusentals föräldrar ställer upp och skjutsar sina barn till fotboll och ishockeyträningar, står och hejar på sitt barn på hästhoppningen och skäller på domaren vid matcher.

Jag tror att oavsett vilken sport eller intresse det än gäller så handlar det bara om engagemang från oss föräldrar. Att ta oss tid för våra barns sysslor och istället för att gapa och skrika på att de ska stänga av tv-spelet, sätta sig ner en stund och vara med.
Jag kommer i alla fall verkligen jobba hårt på att vara en bra förälder som ställer upp för min dotter även om hon skulle bestämma sig för att spela fotboll.

För bollen är inte alltid rund i min bok.


Henrik Elsberg (32 Posts)

a.k.a Spelgubben. a.k.a Lord Honko Skribent/Administratör här på Xboyz.se. Xboyzmedlem sedan 2008. Recenserar spel, skriver långt och kort om allt och inget i spelvärlden. Började sin tv-spelskarriär på dom gamla hederliga Game & Watch, Nintendo 8-bit och Amiga500 och har sedan dess avverkat i stort sett varenda konsoll på marknaden. Många står fortfarande uppkopplade hemma även om de flesta spel idag spelas på xbox360.


©2007 - 2011 Xboyz.se
All rights reserved