Home » Artiklar » Har spelutvecklare blivit lata?

Har spelutvecklare blivit lata?

Efter att ha spelat Homefront och egentligen mer eller mindre totalsågat hela spelet så dök den upp en liten fråga i mitt huvud. Homefront kändes i mina ögon som en total rip-off av Call Of Duty. Vi såg det även i höstas förra året när Medal Of Honor kom, det kändes som en taskigt inavlad unge med Call Of Duty och Battlefield som mamma och pappa. Det börjar kännas som att skivan har fastnat på repeat och att vi har sett allting förut.

Varenda utvecklare försöker ta sig an och utmana de ”stora” namnen inom FPS-genren med hjälp av kortkommando Ctrl-C och Ctrl-V. Överlag är det är samma vapen, samma tillbehör, samma fordon, samma upplägg i menyerna, samma spelsätt om och om igen. Måste det verkligen vara så? Kan dom inte hitta på något eget eller har vi kommit till en punkt där det inte går att hitta på nya saker i FPS genren?

Jag gillar exempelvis Battlefield:Bad Company 2 otroligt mycket och tycker det är i stort sett, på de flesta punkter ett perfekt spel. Men med det sagt så vill jag i alla fall inte att alla andra spel ska se lika ut. Jag vill att Battlefield ska vara Battlefield. Jag vill inte att Medal Of Honor ska vara Battlefield och vice versa. Det är klart att FPS spel kan ju kanske vara lite svårt att göra om på ett innovativt sätt och få det att sticka ut från mängden.

Men jag skulle gärna se att några, någon gång vågade sticka ut hakan och försökte, istället för att ta den väg som alla andra vandrar på hela tiden. Visst de kastar in små nya finesser i spelen titt som tätt men jag känner att jag har blivit alldeles för kräsen. Jag kräver mer av spel idag och det är kanske där som det stora bekymret ligger egentligen?

Vad tror ni? Har FPS-genren stagnerat och har spelutvecklare blivit lata?

Game On!

Henrik Elsberg (32 Posts)

a.k.a Spelgubben. a.k.a Lord Honko Skribent/Administratör här på Xboyz.se. Xboyzmedlem sedan 2008. Recenserar spel, skriver långt och kort om allt och inget i spelvärlden. Började sin tv-spelskarriär på dom gamla hederliga Game & Watch, Nintendo 8-bit och Amiga500 och har sedan dess avverkat i stort sett varenda konsoll på marknaden. Många står fortfarande uppkopplade hemma även om de flesta spel idag spelas på xbox360.


©2007 - 2011 Xboyz.se
All rights reserved