Home » Artiklar » Hur beter du dig, din tepåse?

Hur beter du dig, din tepåse?

Har du någonsin sett en människa knuffat omkull någon annan för att omedelbart efteråt sätta sig och ”luftjucka” över dennes ansikte? Har du någonsin sett ett vinnande lag i valfri sport helt öppet håna sina motståndare med glåpord och diverse förolämpningar? Har du någonsin sett en racebilförare medvetet med berått mod preja sina motståndare av banan när han/hon insett att loppet är förlorat? Har du någonsin sett en fotbollsmatch där alla utom en i laget gör annat än att försöka vinna?

Jag antar att du förmodligen svarat nej på de flesta, förhoppningsvis alla, av ovanstående frågor. Det tillhör helt enkelt ett onormalt och oaccepterat beteende ute i det vardagliga livet. Hur kommer det sig att alla dessa saker är lite vardagsmat när man kliver in i den digitala världen? Vad är det som helt plötsligt gör detta okej? Eller är det okej över huvud taget, oavsett forum?

Jag vill inte bli teabaggad när jag spelar FPS-spel. Jag vill inte få könsord utropade i mitt headset oavsett om jag gjort något bra eller dåligt. Jag vill inte bli prejad med flit i ett race i Forza3. Jag vill inte spela Battlefield i ett lag där ingen utom jag själv jobbar för att vinna. Vad är det som får så många spelare i den ”stora härliga” onlinevärlden att ha ett behov att bete sig som svin när man spelar med eller mot andra. Är det brist på respekt?, har man inte intresset?, är det enbart för att skapa en reaktion? Lite som dom faktiskt lyckats göra hos mig.

Visst jag kanske kastar lite sten i glashus just nu. Jag har gjort min beskärda del med teabagging i multiplayermatcher jag med. Men vanligtvis har jag, innan jag gjort så, läst av stämningen online och rättat min mun efter matsäcken. Men överlag tycker jag detta beteende börjar bli jobbigt. Kanske framförallt nu när det börjar bli ”vardagsmat” i var och varannan multiplayermatch man hoppar in i. Det är väl något man helt enkelt får lära sig att leva med. Men jag gillar det inte.

Game On!

Henrik Elsberg (32 Posts)

a.k.a Spelgubben. a.k.a Lord Honko Skribent/Administratör här på Xboyz.se. Xboyzmedlem sedan 2008. Recenserar spel, skriver långt och kort om allt och inget i spelvärlden. Började sin tv-spelskarriär på dom gamla hederliga Game & Watch, Nintendo 8-bit och Amiga500 och har sedan dess avverkat i stort sett varenda konsoll på marknaden. Många står fortfarande uppkopplade hemma även om de flesta spel idag spelas på xbox360.


©2007 - 2011 Xboyz.se
All rights reserved