Home » Allmänt » [Xbox One] Recension: Costume Quest 2

[Xbox One] Recension: Costume Quest 2

Publicerat av i Allmänt , december 9th, 2014

Tabbe har tagit sig en koll på Xbox One-versionen av Costume Quest 2 och sammanfattar sin spelupplevelse så här:

Costume Quest är ett Halloween spel från Double Fine Grafiken är inte den snyggaste, men det är mest för att det riktar sig mot den yngre generationen och de som inte spelar så ofta.

Handlingen är att man ska uppleva äventyr på Halloween dagen genom att bland annat gå på ”Trick or treat” och slåss mot monster i olika kostymer. Spelet är fullt av små olika gåtor man måste lösa med hjälp av olika kostymer man plockar ihop under spelets gång.

Handling
Syskon paret Reynold och Wren tar upp i princip där de slutade vid 1:an. De hinner bara komma hem till sina föräldrar och måste genast ut på nya äventyr. Denna gången handlar det om Tandläkaren DR White som har kommit över en klocka som gör att han kan hoppa i tiden och har förbjudit Halloween firande i framtiden.

Spelet
Det är definitivt inte ett spel för en Hardcore gamer, ibland tror jag att det inte ens är för en vuxen. Spelet är sött och gulligt med enkelt stridssystem och det är bara vissa saker i de olika uppdragen som får mig att säga att åldersgruppen är nog 7-12. Kan inte gå under för spelet är på engelska och många av uppdragen måste man läsa för att veta vad man ska göra.

Stridsystemet är enkelt turbaserat, där man ska bara trycka på rätt knapp för respektive gubbe och sedan få bra timing för lite starkare slag. Ibland kan man använda kort som är lite som en Boost eller göra mer skada.

Min åsikt
Att ta över 100 kr för detta spel, tycker jag är lite väl till att ta i. Ungefär 8 timmars spelande och jag var vid slutbossen och nästan klar med spelet. Då hade jag även tagit lite extra turer för att plocka alla kostymer.

Man märker att de har stressat för att få ut spelet i tid till Halloween, storyn e inte särskilt bra eller lång. Hoppandet fram och tillbaka mellan nutid och framtid är bara utfyllnad. Annars hade spelet varit riktigt kort. Vid vissa tillfällen mot slutet, kändes det enormt tråkigt och enformigt. Inga direkta pussel och bara en massa slagsmål och kostym byten. Inga direkta pussel att lösa.

Nej tyvärr Tim och Double Fine. Ni har gjort en Hollywood-miss och släppt en 2:a som är mycket sämre än 1:an.

admin (2 Posts)

Administratör på Xboyz. Sköter om allt det tekniska i bakgrunden.


©2007 - 2011 Xboyz.se
All rights reserved