Home » Gamescom 2014

Gamescom

Call Of Duty: Advanced Warfare

Gamescom 2014 tjuvstartade redan måndag kväll klockan 19:00 med uppvisningen av Call Of Duty Advanced Warfare Multiplayer. Activision och Xbox/Microsoft bjöd på en informativ media briefing med all information som fansen ville veta om det nya i COD:AW multiplayer.

Sledgehammer games får denna gång stå helt ensamma i rampljuset. Dom förändrar mycket men gör inget innovativt. Dock behåller dom den Call Of Duty känslan som fansen vill ha. Det är tydligt att Sledgehammer har sneglat mycket på några av dom mer populära spelserier de senaste åren. Det är många influenser från spel såsom Crysis, Titanfall. Inget ont i det.

Ledorden är helt tydligt ”Play as You want” och ”Verticality”. Spelet är oerhört anpassningsbart efter just din spelstil. Inget annat spel i serien har kunnat anpassas med detta djup. Du kan t.o.m anpassa dina Score Streaks. Pick 10 har blivit Pick 13 då du kan välja bort en Streak mot t.ex en extra Perk. Din soldat är också, utseendemässigt, mycket anpassningsbar och allt för att kunna visa upp hen i den virtuella lobbyn innan matchen.

Allt från Gameplay till Kartor har anpassats för det nya ExoSkeleton som inkluderats i spelet och har en mycket stor roll. Det tillför ett par extra förstärkningar till din soldat i form av Boosts. Boostjump, Boostdodge,Boostslam,Boostdash. Boostjump tillför en mer vertikal spelupplevelse där många av banorna byggt i fler nivåer. Räkna med Snipers på höga positioner.

Exoskeleton har också sina egna typer av Perks. Cloak, Shield och Hover. Givetvis är användandet begränsat i form av Recharge mekanism. Cloakade snipers har vi haft gott om i många andra spel och lär inte bli något större problem i COD:AW heller.

För att sträcka ut en hand till alla casual gamers har man lagt till Supply Drops. Efter en viss tid av spelande får alla en Supply Drop som består av utrustning, förstärkning eller något vapen. Mycket likt Titanfall fast utan roboten.

Själv tycker jag Sledgehammer verkar leverera något nytt dock inte innovativt. Spelserien fortsätter in i framtiden och Science Fiction, även om dom själva hävdar att mycket av det vi ser är hämtad från riktig forskning.

Alla som förbokar kommer få tillgång till ett 24 timmarsfönster med dubbelXP innan den ordinarie släppet.

Microsoft mediabriefing

Microsoft fortsätter att visa att dom nu förstått att det handlar om Games, Games och Games. Många vassa Indietitlar visas upp och många som inte redan har en PC och Steam kommer att ha något att se fram emot.

Några bundles visas upp. En COD:AW SE med 1TB HDD, En vit Xbox med Sunset Overdrive och en FIFA bundle.

Showens stora slam är när MS och Crystal Dynamics avslöjar att Rise Of The TombRaider, uppföljaren till 2013 års succé comeback Tombraider, blir exklusivt till Xbox One denna julhelg! Det är nu bekräftat av Phil Spencer att det är tidsexklusivt. Dock inte för hur länge.

Remedy sätter ner foten och levererar med Gameplay från deras nya Xbox One exklusiva titel Quantum Break. Även om spelet gameplaymässigt påminner om både Alan Wake och Max Payne står detta högt på min lista. Jag har varit ljummen men är nu riktigt övertygad.

Halo får sin beskärda del av showen. En Halokanal utlovas inför TV-serien där du kommer finna allt du kan tänka dig från HALOs universum. Till viss del får vi bakåtkompabilitet i form av HALO Remastern. Grafiken liggen i klass med 360 perioden och dom lovar att gameplay är intakt med buggar och allt. Jag är inte imponerad.

Vi får också veta att alla som köper Halo samlingen får tillgång till den nya HALO 5 Multiplayern BETAn

Överlag tycker jag Xbox och Microsoft levererade en stabil och fokuserad briefing.

Sony mediabriefing

Sony öppnar upp lite ostabilt och ofokuserat med lösryckta trailers för Bloodborn , Infamous: First Light och The Order 1886. Det senare växer lite för varje gång i mina ögon. Saknar dock att det enbart är en single player upplevelse. Vi får veta att Playstation 4 sålt i 10 miljoner ex världen över, vilket är riktigt bra siffror. Och för att citera Don Mattric från 2008 då han var jobbade för Xbox Division ”History has shown us that the first company to reach 10 million in console sales wins the generation battle.”. Skämt och sido. Bra jobbat Sony

I övrigt bjöd Sony mestadels på udda spel och Indie releaser. Några bättre än många andra, tyvärr. Några få stora egna exklusiviteten där nyheten mest består av ytterligare ett skräckspel i form av Until Dawn. Driveclub ser givitvis bra ut men inget att höja på ögonbrynen för. Ett nytt spel i, vad som visat sig vara Silent Hill serien, finns ute som spelbar demo på PSN – P.T.

Något som Sony antagligen trodde skulle vara en Grand slam men inte blev det var utannonseringen av att DayZ kommer till PS4. Inget releasedatum dock.

Inte ett ljud om Uncharted 4 eller en remaster av Uncharted 1-3. Quantic Dream lyser också med sin frånvaro. Svagt Sony. Det räcker inte att pusha enheter. Vi får bekanta oss snabbt med lite nya funktioner. T.ex den något otydliga Playstation Share Play. Tydligen skall du kunna bjuda in en person(PS+ ett krav) att spela med dig i co-op eller i multiplayer eller virtuellt lämna över din kontroll till en person. Grejen är att den inbjudna personen behöver inte äga spelet i fråga. Är detta i samma linje som Family Sharing? Det som Microsoft erbjöd från början men drog tillbaka? Hitintills är det ganska oklart hur det skall hantera och fungera. Men dock intressant. Jag väntar bara på haken som gör att det blir en mer ‘meehhh’.

Så kort sagt, Indiefest och bra säljsiffror från Sony.

I övrigt är inte Gamescom 2014 slut än utan idag har mässhallarna öppnat och fler spel demas och testas i hallarna. Håll koll på nyhetssajter och Youtube!


©2019 Xboyz.se
All rights reserved