Home » Om Xboyz.se

Bakgrund

En gång i tiden när Xboxen var en svart, fyrkanting låda gick en kille, som senare blev känd som Mjr Malfunction, till en lokal butik i Trollhättan och köpte en sådan. Han sa till oss andra att den var till hans dotter, men ingen i vänkretsen trodde väl riktigt på honom. Året var 2000…
Med till boxen fick Majoren spelet Halo – ett banbrytande multiplayerlir. Vi spenderade många timmar framför hans TV och till slut var folkbokföringen på oss om adressändring. Det var dags att investera! Undertecknad blev nummer två i vänkretsen att köpa en Xbox. Därefter följde Lazarus, Hawkan Gothia, Bubby Burns och Denatus. Vi träffades regelbundet och spelade multiplayer via LAN. Majoren tryckte upp ”medlemskort” som en plojgrej under namnet ”X-Boyz”. När Xbox LIVE-tjänsten blev tillgänglig i Sverige, hade vi skiftat från att spela Halo till att spela Ubisofts Ghost Recon. Vi bestämde oss för att starta en Ghost Recon klan för ”gubbar” och vårt hem på internet blev sajten Xboyz.org. Vi träffade snart likasinnade via Xbox LIVE och Coronaryrex, JOBEno1 mfl blev ”Xboyz’ar”. Vi skapade oss ett namn – både i Sverige och utomlands – som den trevliga klanen. Vi toppade inte klanstegarna, men alla tyckte att det var kul att möta oss. Detta berodde främst på att vi hade en nolltolerans mot personliga påhopp och glåpord på våra servrar.

Tiden gick och klanen växte. Men som det brukar bli i såna här sammanhang började vi splittras mellan olika spel. Kärnan i klanen hängde dock kvar vid Ghost Recon-serien. Vi denna tidpunkt var vi en officiell Ghost Recon och Rainbow Six klan – listad på Ubisofts webplats. Nästa steg i vår utveckling var att starta communityn Xboyz.se för nordiska Xboxspelare. Vi lyckades ordna sponsorer i form av Ubisoft, EA, Microsoft och några till, då spelutgivarna gillade vårt koncept där trivselaspekten på Xbox LIVE var det viktigaste. Xboyz var därför bland de första i Sverige att få provspela Xbox 360′n innan den släpptes.

När 360′n kom ut i butik köpte några av oss den, andra inte. Jag var en av dem som inte nappade direkt. Men tack vare insatserna från Bubby, Jobe, Majoren, Coronary, KluddKalle och Hawkan mfl. överlevde Xboyz  trots att websidorna slocknade. I samband med lanseringen av Call of Duty 4 sparkade vi liv i liket igen! The Xboyz were back in Town!

Idag är Xboyz.se en del av det av Microsoft ledda ”Xbox Community Network” och drivs av mig (Henric Ceder, Gamertag: El Hadji), Mikael Eklund (Trucksersmajkel), Lars-Erik Johansson (Mr Vista) och Henrik Elsberg (Lord Honko). Vår målsättning är att skapa en trevlig mötesplats för er som inte orkar med alla ”P12′or” och allt tjafs, som dessvärre är allt för vanligt nuförtiden.

Medlemsskap

Denna sajt är öppen för alla som delar vår uppfattning om att spelande först och främst skall vara kul och som vill träffa likasinnade. Själva klanen Xboyz Veteranerna (klanen och communityn är inte samma sak) accepterar dock för närvarande inga nya medlemmar. Självfallet släpper vi in Er gamlingar som vi tappat bort under resans gång. Om Du tillhör denna kategori – registrera er i forumet med er nuvarande gamertag och skicka undertecknad ett PM… Ni andra – håll utkik! Kanske blir det luckor i ledet som kommer att fyllas upp och ni får förmånen att bli medlemmar i en av världens äldsta Xboxklaner…

Om vårt Forum

Det har alltid varit Xboyz filosofi att skapa nya trevliga kontakter med Xboxspelare runtom i världen. Självklart är just Du välkommen att registrera dig i forumet och delta i alla förekommande diskussioner. Ju fler vi blir desto trevligare!

©2019 Xboyz.se
All rights reserved